Het begint echt herfst te worden. De bladeren kleuren rood-geel en liggen in bruine hopen op straat. Het miezert en de frisse wind kleurt onze neuzen rood. Dat klinkt ellendig, maar look at the bright side. Het is namelijk ook weer tijd voor verwarmende herfstmaaltjes!

Dit recept bevat alle ingrediënten die je lichaam en geest nodig hebben op een gure herfstdag. Die regen, de grijze lucht? Het kan me geen reet meer schelen. Ik zit lekker te genieten van dit heerlijke healthy maaltje!

Ingrediënten
voor 2 personen

100 gram quinoa
½ flespompoen (of andere pompoen)
rucola
2 tenen knoflook
10 cherrytomaten
40 gram feta
sap van ½ citroen
paar eetlepels granaatappelpitjes
1 eetlepel zonnebloempitten (optionieel)
1 eetlepel pompoenpitten (optioneel)
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote rode ui
¼ blokje groentebouillon

Bereiding

Verwarm de overn voor op 200 graden.pompoen-hazy

Was de pompoen en snijd de helft in blokje (flespompoen hoef je niet te schillen). Snijd de rode ui in partjes en pel het knoflookteentje. Doe de pompoen, ui en knoflook in een ovenschaal of braadslee. Bestrooi met wat peper en zout en een eetlepel olifolie. Meng alles goed door elkaar, zodat er een laagje olie om de ui en pompoen zit.

Zet in de oven en laat in ongeveer 25 minuten gaar worden.

Maak ondertussen de quinoa klaar. Was de quinoa eerst. Neem twee keer zoveel water als quinoa en doe daar het ¼ boullonblokje bij. Kook de quinoa in ongeveer
15 minuten gaar.

Halveer de tomaatjes en snijd de feta in blokjes. Wanneer de quinoa klaar is, doe in een kom. Doe de sap van een ½ citroen erbij en een eetlepel olijfolie. Maak om smaak met wat peper en roer alles om. Doe hier de pompoen uit de overn en de tomaatjes bij. Voeg naar smaak een rucola toe (ongeveer drie handjes) en hussel weer door. Voeg vervolgens de feta, zonnebloem- en pompoenpitten en de graantappelpitjes doe. Hussel alles voor het opdienen goed door. Het is een lauwwarme salade, maar als je over hebt is het de volgende dag als koude salade ook erg lekker.

Eet smakelijk!
quinoapompoen closer


A little more about Jolien...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *