We kunnen havermout zowel warm als koud eten. Ik eet het in de zomer ook wel warm, maar de havermout warmt me zodanig op, dat ik er van ga zweten. Dat is iets minder lekker als het buiten ook al warm is, dus eet ik dit meestal als het koud is. In de zomer is het heerlijk om de havermout een nacht in de melk te laten weken, de zogenaamde overnight oats. Maar je kunt havermout ook door de yoghurt doen. Je hoeft het niet de hele nacht te laten weken, maar het is wel lekker om het even te laten staan.

Zodra ik wakker word, doe ik de havermout door de yoghurt, 200 ml (magere) yoghurt met drie eetlepels havermout. Vervolgens stap onder de douche en laat de havermout zacht worden. Wanneer ik me heb aangekleed, maak ik de havermout af met een handje rozijnen, een halve banaan in stukjes en wat zonnebloempitten en pompoenpitten. Klaar is Kees, enjoy!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *