Ik ben Jolien, jojo-koningin. Althans, dat was ik. Door schade en schande heb ik geleerd dat je van diëten alleen maar dikker wordt. Hoe hard ik ook schreeuwde dat dit dieet anders was en de kilo’s als sneeuw voor de zon liet verdwijnen, ik eindigde altijd met kilo’s erbij.

Vanaf mijn twaalfde wisselden periodes van streng lijnen zich af met periodes van me lekker laten gaan. Tijdens die diëten viel ik af, ik was er steengoed in, zo gedisciplineerd! Maar zodra ik weer normaal ging eten, vlogen de kilo’s eraan en voelde ik me schuldig. Gelukkig was er altijd wel een nieuw dieet waarin ik me kon vastbijten. Je begrijpt wel wat er daarna gebeurde. Dit heeft ruim vijftien jaar geduurd. En ik begrijp nu niet waarom ik die jojo niet eerder kon stoppen. Vechten met eten veroorzaakt een hoop stress. Doodzonde, want er is al genoeg om je zorgen over te maken.

Gezond eten, puur eten, eten wat mijn lichaam nodig heeft en wat lekker is, daar ligt voor mij nu de focus. Daardoor kan ik doen wat ik wil. Ik lig graag in het water om fit te blijven, de ene keer zwemmend, de andere keer stoeiend met een kite en een surfboard in de zee. Soms heb ik zin om te klimmen in de klimhal en soms ga een rondje hardlopen om mijn energie kwijt te raken. Het voelt goed om veel en vooral gevarieerd te bewegen. Zo blijft het leuk.

Als eten en afvallen een obstakel voor je zijn, of wanneer je niet van die jojo afkomt, dan kan een gewichtsconsulent je helpen. Iemand die naar je luistert, advies geeft en bijstuurt om eindelijk die overtollige kilo’s kwijt te raken en in te ruilen voor een gezonde relatie met voeding. Misschien weet je best hoe je gezond eet, maar staat iets je in de weg waardoor het niet lukt. Het heeft mij heel wat jaartjes gekost om tot het juiste inzicht te komen. Nu ik de opleiding voor gewichtsconsulent heb afgerond, wil ik mensen helpen om tot datzelfde inzicht te komen, zodat ze kunnen genieten van eten en een gezond gewicht bereiken. Ga jij de uitdaging met me aan? Ik help je graag!