acai bordGa je deze zomer nog naar een festival? Zorg dan dat je de Açai juice & smoothies foodtruck vindt en trakteer jezelf op de Açai na tigela. Dit is een fruitbowl met açai, banaan, agave en cruesli. Verschrikkelijk lekker, gezond en een energyboost waar niets aan kan tippen. Maar wat is açai eigenlijk?

Açai is een besje die je in Nederland nooit als zodanig zult tegengekomen. Dat komt doordat de açaibes extreem bederfelijk is. Wanneer de açaibes van de açai-palm valt, is het binnen een uur bedorven. In Nederland is het daarom alleen verkrijgbaar als sap, ingevroren of supplement in tablet- of poedervorm.

Wanneer açai direct wordt ingevroren, blijven de meeste vitaminen behouden. Bij Açai juice & smoothies wordt de aaçai direct uit de vriezer gebruikt en voor je neus geblend tot een heerlijk sapje of fruithapje. Zo krijg je de meeste vitmaminen binnen.

Het açaibesje, van ongeveer 2,5 centimeter groot, groeit in grote trossen aan de açai-palm in Brazilië, Peru en Suriname. Wat dit besje zo bijzonder maakt, is de grote hoeveelheid antioxidanten. Deze antioxidanten beschermen het lichaam tegen de zogenaamde vrije radicalen en andere schadelijke stoffen die vrijkomen bij de stofwisseling. De vitamine A, C en E worden gerekend tot de antioxidanten.

Dus, begin jeacai me festival goed en verwen jezelf met een tropische verrassing. Als Braziliaanse surfers er de grootste golven op kunnen rippen, dan kan jij er de hele dag keihard op dansen!acai truck

 


A little more about Jolien...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *