We weten dat crashdiëten niet werken, maar toch vallen we er steeds weer voor. Logisch ook, want als je eenmaal hebt besloten die kilo’s kwijt te raken, dan wil je er ook zo snel mogelijk van af. Dus dan maar even afzien met een streng dieet. Maar het is zo moeilijk om niet terug te vallen in oude gewoonten. Een crash dieet is niets meer dan jezelf uithongeren en het is daarom heel begrijpelijk dat na een periode van straffen, een periode van verwennen aanbreekt. Je hebt wel weer eens wat lekkers verdient! En omdat je tijdens zo´n crashdieet niet leert wat gezonde en normale voedingsgewoonte zijn, vind je houvast bij oude slechte gewoonten waardoor je weer aankomt.

En dan begint de frustratie met alle gevolgen van dien; het gewicht blijft toenemen of wordt zelfs een obsessie. Probeer dan maar niet opnieuw naar een crashdieet te grijpen. Want je valt er wel van af, dus dan werkt het toch?

Deze vicieuze cirkel, jojoën, is moeilijk te doorbreken. Jojoërs lijken veroordeeld voor het leven. Maar dat hoeft niet! No more jojo, dat is mijn credo. Genieten van het leven, jezelf niets ontzeggen en niet aankomen. Kan dat? Ja, dat kan. Af en toe snoepen hoort bij het leven en hoeft niet meteen zondigen te heten.

Ik help je graag ontdekken hoe fijn het is om het jojoën los te laten en een nieuwe gezonde levensstijl te vinden. Met voedingsadvies dat is afgestemd op jouw leven en jouw voorkeuren is het nog lekker en makkelijk ook. Ik heb alleen je motivatie nodig, want echt, ook jij kan afvallen door gezond en ‘normaal’ te eten en een gezond gewicht behouden. Het maakt het leven een stuk lichter!