quinoa- tafelIk had afgesproken met een vriendin om iets actiefs te gaan doen. De zon scheen heerlijk op haar terras en we hadden er allebei een werkdag op zitten, dus zaten we eigenijk wel lekker. Maar afspraak is afspraak, eerst sporten en dan ontspannen. Dus zijn we het park ingerend voor een workout: oefeningen voor benen, billen en buik afgewisseld met hardlopen en korte sprintjes. Uitgehongerd en toch wel trots op onszelf, renden we naar huis. We renden onze neuzen achterna, want wat stond daar toen we thuiskwamen… Een heerlijk frisse en übergezonde quinoasalade, gemaakt door haar vriend! Wat een feest, wat een luxe!

Hij had het recept van 24kitchen en er zijn eigen twist aangegeven door lenteui en avocado toe te voegen. Het is echt heerlijk voor een zwoele lenteavond. Hij had er ook nog een merguezworstje bij gebakken. Een aanrader!

Ingrediënten

300 g quinoa
2 meiknollen
1 oranje of rode paprika
1 bosje radijs
1 bosje lente-ui
1 avocado
5 takjes munt
5 takjes koriander
100 g feta
1 limoen
1 el honing
2 el olijfolie

Bereiding:

Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de quinoa afkoelen.

Schil en snijd de meiknollen in kleine blokjes. Kook de meiknollen in circa 3 minuten in een pan met water en een beetje zout beetgaar. Giet de meiknollen af en spoel ze koud. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en avocado in blokjes. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Pluk en snijd de munt en koriander fijn en de lente-ui in ringetjes. Verbrokkel de feta in stukjes.

Meng de quinoa met de meiknollen, paprika, radijs, avocado, lente-ui, kruiden en feta en breng op smaak met limoenrasp en -sap, honing, olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.

Kijk hier voor meer gezonde recepten


A little more about Jolien...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *