champagneflesEn toen was het alweer 2014! Een nieuw jaar, met nieuwe kansen en nieuwe voornemens. En dus, hup met z´n allen op dieet! December hebben we veel te veel gegeten en gedronken en de kuilen in de bank verraden hoe we de wintert hebben doorgebracht. Naar buiten om te bewegen? Ja nu even niet hoor, het is veel te koud. Schaam je! Vanaf nu moeten we massaal aan de wortels en selderijstengels. Dat zal ons leren!

Is dit hoe jij januari bent begonnen? Ik denk niet dat je de enige bent. Massaal slaan we aan het diëten in januari. Niet zo maar diëten, maar strenge diëten van maximaal 1000 kcal per dag. Dan vallen we lekker snel af. Maar is dat echt een goed begin van het nieuwe jaar? Hoe lang houd jij dat vol?

Ik heb een beter voornemen voor je: STOPPEN MET DIETEN! Laten we op zoek gaan naar balans; een gezonde levensstijl die je energie geeft om te doen waar je zin in hebt. Want niemand kan leven op 1000 kcal. Het is zelfs de grootste valkuil om aan te komen. En dan gaan we volgend jaar met dezelfde goede bedoelingen weer keihard op dieet.

Vrouwen spenderen gemiddeld 31 jaar van hun leven aan afvallen, blijkt uit onderzoek van een Brits online magazine. Dat betekent dat ze naast die jaren afvallen, jaren besteden aan aankomen. Pfff, wat klinkt dat hopeloos. Zo blijf je bezig.

En dus: STOPPEN MET DIETEN. Wat dan wel? Stapje voor stapje verbeteringen aanbrengen in je voedingspatroon. Wat zijn gezondere alternatieven voor de keuzes die je nu maakt. Je zult merken dat je met een paar kleine aanpassingen al afvalt, zonder dat je honger lijdt. Het is niet moeilijk, het is bewustwording. Als jij weet welke voedingsmiddelen goed voor jou werken, waardoor je lekker in je vel zit en een gezond gewicht hebt, dan heb je de levensstijl gevonden die bij jouw past. Dat gebeurt niet van de een op de andere dag, het is mooie uitdaging voor 2014!


A little more about Jolien...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *